O GASTROШORUMapaMagazinKontakt
SR
EN
SR
ZATVORI
O GASTROШORUMapaMagazinKontakt
EN
SR

O GASTROШORU

  • NOVO GRADSKO ШETALIŠTE
  • A IZA ШORA, GASTRO BAШTE!
  • GASTROMORE+
  • TRG GASTROПUBLIKE
  • NEKAD MOL, DANAS ФУD ХОЛ
  • GASTROШTAND!
  • GASTROШOU!
  • ZELEN BOR – GASTRОШOR!
  • ZELENI ПARKING. U CENTRU.
hello

NOVO GRADSKO ШETALIŠTE

Središnji deo Gastroшora je pešačka ulica dužine 300 i širine 20 metara, sa raznovrsnim ugostiteljskim i gastro - šoping objektima na obe strane. Zatvorena za saobraćaj, predstavlja pešačku oazu koja u svom središnjem delu ima zelena ostrva sa klupama za odmor i druženje. Uz savremeno osvetljenje, ulica je zamišljena kao novo graadsko šetalište sa mnoštvom opcija za konzumaciju hrane i pića, i kao što samo ime sugeriše, predstavlja centar dešavanja u Gastroшoru. Ovaj deo je i povremeni sajamski prostor i umetnička galerija, te mesto za razne pop - up radnje i najbolje domaće food - kamione.

hello

A IZA ШORA, GASTRO BAШTE!

Posetiocima Gastroшora posebno atraktivne biće bašte okrenute prema Linijskom parku, koje će svakodnevno moći da ugoste veliki broj posetilaca na otvorenom. U neposrednoj blizini nalaziće se i zajednički vrt sa dečijim igralištem, klupe i drugi sadržaji dostupni svim posetiocima.

Osim restorana i barova, Gastroшor će imati i fud hol otvorenog tipa.
hello

GASTROMORE+

Pored restorana i barova, u centralnoj pešačkoj ulici Gastroшora nalaziće se i vinoteke, kafeterije, đelaterije, poslastičarnice i druge specijalizovane prodavnice domaćih delikatesa. Restorani i barovi na strani okrenutoj prema ulici ponudiće opcije za gastro-šoping, dok će strana prema zelenoj zoni i baštama više biti orijentisana na posluživanje hrane i večernji provod.

hello

TRG GASTROПUBLIKE

Na samom početku Gastroшora nalazi se trg površine 1000 m2, predviđen za brzu uslugu i održavanje različitih događaja. Sa trga se lako stiže u sve delove Gastroшora, bilo da je to park sa baštama na jednoj, ili parking na drugoj strani, dok je središnja ulica prirodni nastavak ovog ulaznog platoa.

hello

NEKAD MOL, DANAS ФУD ХОЛ

Na trgu je planiran i otvoreni food hall, prvi tog tipa u Srbiji, gde će posetioci moći da probaju najukusnije domaće specijalitete, spremljene za brzo posluživanje. Pored lokalnih, u okviru ove otvorene food hall zone na trgu, planirana je i zanimljiva ponuda internacionalnih jela, od sočnih burgera, preko uvek omiljene italijanske ili meksičke hrane, do najegzotičnijih kuhinja.

hello

GASTROШTAND!

U okviru posebnih tematskih događaja i mini-sajmova, a u skladu sa sezonskim gastro-proizvodima, na centralnom trgu i duž pešačke ulice biće postavljani i brojni štandovi. Bilo da su dani jagode, sajmovi pčelarstva, vinogradarstva ili skupovi manjih, zanatskih proizvođača hrane, pića i drugih gastronomskih proizvoda, Gastroшor će sa radošću ugostiti sve manifestacije i proizvođače iz cele Srbije i regiona!

hello

GASTROШOU!

Pored događaja posvećenih gastronomiji, u Gastroшoru će se povremeno održavati koncerti i drugi programi iz oblasti kulture i zabave. Uz to, i povremene zajedničke happy hour akcije, kao što je italijanski aperitivo, biće zanimljive za sve posetioce iz zemlje i sveta.

hello

ZELEN BOR – GASTRОШOR!

Gotovo trećinu Gastroшora činiće naknadno ozelenjene površine sa preko 120 velikih listopadnih i zimzelenih sadnica. Nekada zatvoren magacinski kompleks uz bivšu prugu, postaće park dostupan svim posetiocima. U okviru ove zelene zone, koja se prirodno naslanja na trasu budućeg Linijskog parka, nalaze se različiti sadržaji, a posebno mesto zauzima dečije igralište. Kada se izgradi Linijski park, Gastroшor će biti spojen sa šetalištem koje prolazi kroz ceo Dorćol, sve do Kule Nebojša i Donjeg grada Beogradske tvrđave.

hello

ZELENI ПARKING. U CENTRU.

Na nekadašnjem stovarišnom parkingu, biće izgrađeno novo, uređeno i ozelenjeno parkiralište Gastroшora, koje će u finalnoj fazi imati 250 parking mesta. Parking je postavljen tako da vozila ne ometaju pešački saobraćaj ili pristup centralnoj ulici, trgu i zelenim površinama, a u neposrednoj blizini nalazi se i auto-perionica koja je od ostatka Gastroшora odvojena drvoredom. Posetioci će tako imati mogućnost da u neposrednoj blizini centralnih gradskih tačaka parkiraju vozilo na osvetljenom i parkingu dok uživaju u šetnji kroz Gastroшor i Linijski park.

2023 © GASTROSOR
Brošura
Otvori flipbook
Adresa

Žorža Klemensoa 27
Beograd
info@gastrosor.rs

srpskienglish