O GASTROШORUMapaMagazinKontakt
SR
EN
SR
ZATVORI
O GASTROШORUMapaMagazinKontakt
EN
SR
2022-09-12

Naše, a domaće - Kolubara u Gastrošor donosi savremenu nacionalnu kuhinju!

Novi stanovnik najukusnije ulice u gradu zove se Kolubara, a u pitanju je novi restoran iz "kuhinje" već dobro poznatog tima na ovadašnjoj gurmanskoj sceni!Od starta smo znali da u našem šoru želimo restoran nacionalne kuhinje. Ali smo rekli i da ne želimo da to bude bilo kakva kafana, kao ni pokušaj da se od nacionalne kuhinje pravi nešto što ona nije, nešto tek dopadljivo kosmopolitama u koje se i sami ubrajamo. I baš zato cenimo autentično, bilo da je kafana u Lisabonu ili Beogradu.

Kolubara teži da tradicionalna srpska jela osavremeni sa još starijim, domaćim sastojcima nasuprot brojnim međunarodnim koji su se danas uvukli u kafanski standard, paradoksalno ga čineći manje autentičnim. Tako se u ovom restoranu može probati pesto od koprive i puter od bundeve kakav su nekad čukunbabe pravile, ali i šarmantni šumadijski odgovor na italijanski kapreze. Plus, kao dalji pomak u odnosu na kafanski standard, tu su neuporedivo kreativniji dezerti poput toplog kolača od jabuke ili kolača od domaćeg sira sa sosom od borovnica.

Naravno da su kičma jelovnika i apsolutni aduti jela ispod sača, sporo kuvane butkice, zapečene đakonija u rerni ili superteška kategorija mlinaca sa čvarcima i čipsom od slanine. Ali da li ste probali gurmanski roštilj na testu od slaganog bureka? Da cela stvar bude lepša, Kolubara svu tu snagu jela iz domaće kuhinje vešto prati sa izborom domaćih vina od kojih neka sa pravom nose i najviše svetske ocene.

U Gastroшoru sad već imamo priličnu muku da odaberemo najbolju baštu jer je i Kolubara ispratila visok zadatak postavljen od Dockera i Insolite, a da svojim gostima pored gurmanskog pruži i ambijentalno putovanje, tu je i restaurirani fijaker koji će nekim novim klincima da bude i prvi koji vide uživo.

Iz Kolubare nam najavljuju i sjajne tamburaške večeri, i ništa manje autentičnu domaću atmosferu, bez želje da bude nešto što nije, već naprotiv, da našim budućim gostima iz celog sveta odmah na početku šora poželi tradicionalnu dobrodošlicu.

Naše, a domaće!

2023 © GASTROSOR
Brošura
Otvori flipbook
Adresa

Žorža Klemensoa 27
Beograd
info@gastrosor.rs

srpskienglish