O GASTROШORUMapaMagazinKontakt
SR
EN
SR
ZATVORI
O GASTROШORUMapaMagazinKontakt
EN
SR
2023-11-03

Gastro svet u boji: Prvi mural u Gastrošoru!

Umetnik Predrag Radovanovic, poznatiji kao Pedja Te8, oslikao je prvi mural u Gastrošoru, prvom regionalnom gastro - parku u kojem se uz lakoću savremenog sveta dolazi do bogatstva lokalne gastronomije.

Predrag je slikar i muralista, a još kao tinejdžer, pod uticajem hip-hop kulture počeo je da crta grafite i otkrio ljubav prema zidnom slikarstvu. Svoju umetnost razvijao je kroz razne disipline i slikarske pravce, da bi najveći deo svog stvaralaštva posvetio muralima i postao prepoznatljiv po apstraktnom slikarskom potpisu. Umetnost Predraga Radovanovića su prepoznali kolekcionari i klijenti širom sveta pa se njegovi radovi mogu videti od Pariza do Dubaija, a od danas i na gastro obali Beograda.

Peđa, inspirisan biodiverzitetom Gastrošora, na njegovom trgu oslikava apstrakciju upravo te mešavine različitih kuhinja, delikatesa i kultura koje se ukrštaju na ovom mestu. Pored eksplozija mirisa i ukusa na koje su svi posetioca šora navikli, ona je sada upotpunjena i pravom erupcijom boja. Ukoliko se dublje zagledate u mural koji se nalazi sa desne strane trga, primetićete viljušku spremnu za novi gastronomski pohod. Delo nosi naziv “Boc!” i predstavlja tek prvi od mnogobrojnih planiranih umetničkih pohoda koji će Gastrošor obogatiti sadržajem koji od prvog dana prevazilazi granice gastronomije.


Smešten na tri hektara u staroj industrijskoj zoni u srcu Beograda, Gastrošor je zamišljen kao nova gradska lokacija koja na jednom mestu okuplja ovdašnju gastronomsku scenu i pomaže njenoj daljoj afirmaciji u svetskim okvirima, a ovakvim koracima nesumnjivo ubrzava taj put.

2023 © GASTROSOR
Brošura
Otvori flipbook
Adresa

Žorža Klemensoa 27
Beograd
info@gastrosor.rs

srpskienglish